Aasin kanssa

WP_004459

 Eräs ystäväni kertoi, että seurakuntamme pääsiäis-ajan Jumalanpalvelukseen tarvitaan aasi.

Hän kysyi, voisinko valmistaa sellaisen.

Aasin?

  Innostuin.

Olen aina kokenut syvää sympatiaa aaseja kohtaan. Pidän kovasti tuon eläimen olemuksesta. Aasi on hieman romuluinen otus, joka on kuin kömpelömpi versio hevosesta. Aasi on satukirjoissa usein tärkeässä roolissa…hiljaisena, yksinkertaisena ja sydämellisenä. Raamatun kertomuksessa aasin varsa saa kantaa selässään koko maailman pelastajaa, kun Jeesus saapuu Jerusalemiin pääsiäisjuhlille ratsastaen aasilla.

Etsin netin kautta ideoita aasin valmistusta varten, mutta mistään ei löytynyt valmiita kaavoja suuren aasin ompelemiseen. Päätin piirtää kaavat itse, mutta tiesin että se tarkoittaisi piirtämistä ja kokeilemista moneen otteeseen…

WP_20140317_002

Tästä aasista tulisi tumma ja kookas…

Todentotta. Siitä tuli kookas.

Aivan liian kookas…

WP_20140325_003

Tämä aasi muistuttaa Ihaata… se ei pysy pystyssä vaan on kuin istuva härkä…

Piirsin useita versioita, jotta aasi pysyisi pystyssä. Karsin kaavoista yksityiskohtia ja lopulta päädyin malliin joka oli varsin yksinkertainen.

WP_004453

Tämä aasi pysyy hyvin pystyssä.

Laitoin jalkoihin täytteeksi ensin solumuovi patjasta leikkaamani palan, jonka teippasin rullalle. Sitten täytin jalat hiekalla. Vartalon ja pään täytteeksi käytin höyheniä. Se oli sotkuista puuhaa…Tyhjensin käyttämättömän höyhentyynyn sisälmykset ja täytin sillä aasini.

Höyhenet toimivat täytteenä erinomaisesti. Ainut epämukava miinuspuoli on se, että aasin kangas ei ole tarpeeksi napakka ja tiivis. Siitä syystä höyheniä pistää esiin sieltä täältä. Aasini näyttääkin siltä, että se on kierinyt heinäkasassa ja on yltä päältä roskissa. Tämän kanssa täytyy vain elää. Tämä aasin varsa ei siis sovellu lasten leikkeihin, vaan seisoo tukevasti koristeena. Kuten oli tarkoituskin.

WP_004460

Toivottavasti aasi hoitaa hiljaisen roolinsa pääsiäisenä kunniakkaasti. Teen sille vielä talutushihnan ja laitan kankaan selkään muistuttamaan arvokkaasta ratsun tehtävästään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s